AspUpload är en serverkomponent som gör att din webbapplikation kan laddda upp filer med en webbläsare.

Med följande exempel är det möjligt att välja tre filer att ladda upp via ett enkelt formulär.

För AspUpload behövs ett fomulär, form.html, samt AspUpload-script, upload_script.asp. Med nedan exempel behöver dessa finnas i samma katalog tillsammans med en katalog med namnet "files".

form.html

<html>
  <body>
    <form method="post" enctype="multipart/form-data" action="upload_script.asp">
      <input type="file" size=60 name="file1"><br />
      <input type="file" size=60 name="file2"><br />
      <input type="file" size=60 name="file3"><br />
      <input type="submit" value="Upload!">
    </form>
  </body>
  </html>

upload_script.asp

<html>
  <body>
  Set Upload = Server.CreateObject("Persits.Upload")
  Count = Upload.SaveVirtual("files/")
  <% = Count %> file(s) uploaded.
  </body>
  </html>

För mer information se AspUpload's manual.