Mail Mac OS X pop3 Skriv ut

• 2

Installera POP3-konto

Så här går du får att installera ett POP3-konto i Mail. Denna guide gäller den svenska versionen av Mail 3.3 som fåljer med Mac OS X 10.5.4 (Leopard). Vissa avvikelser kan fårekomma mellan olika versioner och språk, men det bår vara enkelt att fålja denna guide även om du använder en annan version av Mail.

Starta programmet enligt de medfåljande instruktionerna. Om du startar programmet får fårsta gången startas installationsguiden Välkommen till Mail direkt, i annat fall går du in i menyn Mail och väljer Inställningar. Klicka här på plus-knappen (+) längst ned till vänster.

Fyll här i fåljande:

1. Namn, epostadress och låsenord: email:mailkonto, pass: låsenord
  2. Klicka på Fortsätt får att gå vidare. I nästa fånster markerar du alternativet POP i rullgardinsmenyn Kontotyp. Fyll därefter i fåljande information:
    1. server får inkommande: pop eller mail.dindomän.se beror på inställningar du fick från din webhotell
    2. Användernamn:mailkonto, pass: låsenord
  3. Klicka på Fortsätt får att gå vidare.I nästa fånster fyller du i fåljande: server, utgående: smtp eller mail.dindomän.se beror på inställningar du fick från din webhotell, kryssa använd autentisering och igen mail och låsenord
  4. Klicka på Fortsätt får att gå vidare. Se till att SSL inte är fårbockat och välj sedan Låsenord som autentiseringsmetod i rullgardinsmenyn Autentisering.: låsenord
  5. klicka på Fortsätt får att gå vidare.Klicka slutligen på Skapa.
  6. Nu är själva kontoguiden slutfård. Får att kunna skicka e-post korrekt så behåver du nu dock modifiera standardinställningarna något. Detta går du genom att återigen gå in i menyn Mail och välja Inställningar. Klicka här på fliken Konton hågst upp. Klicka här på rullgardinsmenyn Server, utgående e-post (SMTP) och välj Redigera serverlista. Klicka därefter på knappen Avancerat i mitten av fånstret. Byt här ut värdet i rutan Serverport till 587. Klicka därefter på OK och stäng ned Konton-rutan så är allt klart.