E-postsystemet tillåter e-post upp till 100MB för såväl inkommande som utgående trafik. Detta innebär att maximal storlek för bifogade filer är c:a 60MB, eftersom att kodning av e-postmeddelandet generellt upptar c:a 40% av den totala storleken.

Observera att e-post inte är tänkt för överföring av stora filer, och att mottagarens e-postleverantörer mycket väl kan ha en lägre gräns på inkommande e-post, så som 1-2MB. Rekommendation är att använda en lagringstjänst för överföring av större filer.

Observera även att beroende på vilken metod som används för kommunikation med Exchange-miljön, kan andra begränsningar förekomma - vänligen se nedan:

Metod Begränsning
MAPI/RPC 100 MB
OWA 30 MB
EWS 10 MB
ActiveSync 10 MB