För att låta annan Exchangeanvändare hantera inkommande post, kan du ge någon annan person åtkomst till Inkorgen och andra mappar i Outlook där Exchange Server-e-postkonton används. Att ge någon behörighet att öppna mappar, läsa och skapa objekt och att svara på förfrågningar kallas för åtkomst som ombud.

Ett ombud kan tilldelas behörighet att läsa, skapa, ändra och ta bort objekt. Ett ombud får automatiskt behörighet att skicka och svara på e-postmeddelanden för dig. Ombudet kan också ordna möten åt dig och svara på mötes- och uppgiftsförfrågningar.

Observera att ett ombud kan skicka meddelande för dig, och inte som dig.

Lägg till ombud

1. Klicka på Alternativ på Verktygs-menyn.
  2. Klicka på fliken Ombud och sedan på Lägg till.
  3. Skriv namnet på den person som ska utses till ombud i textrutan eller sök efter personen och klicka sedan på namnet i listan med sökresultat.
  4. Klicka på Lägg till och sedan på OK.
  5. I dialogrutan Behörigheter för ombud kan du acceptera standardinställningar eller välja egna behörighetsinställningar för Exchange-mapparna.