POP3/SMTP

Konfiguration av Microsoft Office Outlook 2007

1. Öppna Installera e-post - Outlook i Windows (via Kontrollpanelen -> Användarkonton -> E-post).
  2. Välj Visa profiler.
  3. Välj Lägg till… om ni vill spara konfigurationen i en ny Outlook-profil eller Egenskaper om ni vill spara den i en befintlig profil.
    • Om ni valt ny profil, ange ett profilnamn (t.ex. e-postadressen eller namn pÃ¥ användaren).
  4. Välj Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt.
  5. Välj Internet-e-post och Nästa.
  6. Ange erforderlig information i fälten Ditt namn, E-postadress. (Detta kommer användas av Outlook för att skapa ditt avsändarnamn och avsändaradress.)
  7. Välj kontotyp POP3
    • POP3 innebär att e-post laddas ner frÃ¥n e-postservern till den lokala datorn och därefter tas bort frÃ¥n e-postservern.
  8. Ange Serverinformation:
    1. Server för inkommande e-post: owa.pc2u.se
    2. Server för utgående e-post (SMTP): smtp.ilait.se
  9. Ange Inloggningsinformation:
    1. Användarnamn: fornamn.efternamn@example.se (där "fornamn.efternamn@example.se" motsvarar den aktuella e-postadressen)
    2. Lösenord: (lösenordet för e-postkontot angivet under Användarnamn)
  10. Välj därefter Fler inställningar…
  11. Bocka i kryssrutan för Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering under fliken Utgående server.
  12. Välj SSL i rullisten för Använd följande typ av krypterad anslutning: under fliken Avancerat.
  13. Ange 465 i fältet för Utgående server (SMTP): under fliken Avancerat.